2006
Jüri Sillart

Kokkutulekuid on mitmeid ja igaüks meist on neil käinud, olgus see siis klassi-, kursuse-, kooli-, töökaaslaste- või mis iganes kokkutulek. Filmis “Kuldrannake” kogunevad endised ansamblikaaslased, kel kõigil on nüüdseks juba oma elu ja karjäär.

Nagu ikka sellistel puhkudel, tuntakse ülevoolavat jällenägemisrõõmu, võetakse napsu, heietatakse mälestusi, tehakse nalja, lauldakse laule ja… siis löövad kired lõkkele, nii mõnegi südames ärkab taas unustusehõlma vajunud armastus. Pidu võtab aga hoopis ootamatu pöörde, kui seltskonda ilmub kutsumata külalisena kunagi bändist välja visatud liige. Maskeerituna turvaseadmete paigaldajaks, on ta kogu maja mineerinud ning asub kätte maksma kunagiste solvangute ja alanduse eest. Kohtupidamine võtab “viimsepäevalikud” mõõtmed, kui villa kohale kerkivad äikesepilved ja maja ees rannal hakkavad möllama vesipüksid.

Kaunis Eestimaa suves, keset kilusadu ja plahvatusi, mida saadavad ighihaljad muusikalipalad, klaaritakse nõrkemiseni arveid. Lõbusas ja hoogsas loos löövad kaasa Eesti tippnäitlejad Ülle Lichtfeldt, Merle Palmiste, Maria Avdjushko, Marika Korolev, Hendrik Toompere juunior, Sepo Seeman, Veikko Täär, Mait Malmsten ja Taavi Eelmaa.

Filmi lavastas Jüri Sillart. Stsenarist Hans Luik, toimetaja Tiina Lokk, näitejuht Priit Pedajas.

Filmi tootjateks on Kristian Taska ja Hans H. Luik.
Kuldrannake DVD 5900